fbpx

Sfaturi pentru întreținerea bijuteriilor tale

întreținerea-bijuteriilor

Ești o mare iubitoare de bijuterii, indiferent că este vorba despre gablonțuri, bijuterii din aur sau din argint, cu pietre prețioase sau semiprețioase. Cu siguranță îți dorești ca ele să arate impecabil cât mai mult timp, moriv pentru care întreținerea bijuteriilor este necesară.

Condiții minime pentru întreținerea bijuteriilor

Indiferent de valoarea lor materială, ai anumite bijuterii care au valoare sentimentală. Poate e vorba despre o bijuterie pe care ai purtat-o in ziua nunții, sau una primită de la o persoană foarte dragă ție. Așadar, fă-le să reziste cât mai mult timp, respectând următoarele reguli:

1. Păstrează bijuteriile într-un săculeț din material textil sau într-o cutie specială. Păstrează-le depozitate individual pentru a evita zgârierea lor. De asemenea, indicat este să le așezi pe categorii. Nu pune la un loc bijuteriile din argint cu cele din aliaj.

2. Nu purta bijuteriile când faci baie sau când mergi la piscină ori la mare. Apa cu clor, precum și apa sărată a mării afectează strălucirea lor.

3. Evită să porți bijuterii când te dai cu cremă, deodorant sau parfum, dar și atunci când mergi la cosmetică. Alcoolul sau substanțele pe care le conțin produsele cosmetice le pot deteriora sau mătui.

4. Nu le purta în momentul în care faci curățenie. Compușii chimici din produsele de curățare pot afecta aspectul bijuteriilor. Așadar, asigură-te că ele nu vor intra în contact cu soluțiile tale de curățare.

5. Curățați periodic bijuteriile din aur și din argint într-un centru specializat. În felul acesta vei evita deteriorarea lor. În plus, dacă conțin pietre sunt mult mai sensibile, deoarece fiecare piatră reacționează diferit la anumite substanțe. Dacă totuși îți dorești să le îngrijești acasă, șterge-le după fiecare purtare cu un material moale din bumbac.

6. Vara poartă-le mai rar, căci razele puternice ale soarelui pot afecta strălucirea bijuteriilor.

Urmând aceste sfaturi esențiale pentru întreținerea bijuteriilor, vei avea garanția că acestea își vor păstra strălucirea și farmecul mult timp, iar tu te vei putea bucura de ele și de admirația celor din jur.